search

Ticket To Ride France / The old west, Expansion Nr 6

399,00 kr
Inkl. moms

Expansion nr 6 till Ticket to ride. Bygg upp tågen i frankrike och den gamla western.

Kvantitet
Slut i Lager

 

Säkerhetspolicy (redigera den med modulen Customer reassurance)

 

Leveranspolicy (redigera den med modulen Customer reassurance)

 

Returpolicy (redigera den med modulen Customer reassurance)

Expansion nummer 6 till Ticket to Ride innehåller kartorna Frankrike och "The Old West". Båda kartorna har egna tilläggsregler och spelmodeller, så vi beskriver dem lite enkelt här nedan.

Med tilläggskartan Frankrike tillkommer ett helt nytt sätt att spela. De strategier ni hittills har använt måste nu göras om för att leda er till seger. I Frankrike måste nämligen spelarna först lägga räls. Detta innebär ett nytt sätt för motspelare att ta linjer från andra spelare som förberett allt genom att lägga rälsen. Så en viss portion bluff och rackarspel krävs. Frankrikekartan är täckt av möjliga linjer att lägga räls på. Tänk på att några i tätt trafikerade områden kan innebära att läggs det räls på en linje, kortsluts andra möjliga linjer.

Frankrike expansionen är gjord för 2-5 spelare.

I Old West spelet läggs det till nya regler för hur man får ta linjer. I början av spelet får varje spelare 3 st Stads-markörer. I turordning väljer spelarna att placera ut en stads-markör. Detta görs efter linjekorten delats ut. Den placerade stads-markören blir nu spelarens start-stad varifrån alla linjer måste utgå, till en ny stads-markör spelas ut. Och så fortsätter det. linjer kan bara byggas ut ifrån de städer spelaren kontrollerar. Max antal städer är 3.

I spelet finns även en variant, Alvin pjäsen. Alvin placeras ut på brädet på en ledig stad. Den spelare som först lyckas bygga en linje till Alvin, tar honom, får poäng och flyttar honom till en stad som spelaren kontrollerar. Nästa spelare som bygger en linje till ALven, tar pjäsen och får poäng och flyttar honom vidare. Alvin ger päng under spelet och extra poäng vid spelets slut.

Old West expansionen är gjord för 2-6 spelare. 

Observera att denna expansion inte är ett fristående spel utan kräver någon av Grundspelen, t, ex Ticket To Ride Europa.

I spelet medföljer:

  • 1 karta över Frankrike
  • 1 karta över The Old West
  • 64 rälsbitar i olika längd
  • En ny uppsättning tåg
  • 18 stads markörer
  • Alvin pjäsen
  • Nya linjekort
  • Regelhäfte till båda expansionerna på alla Nordiska språken
DOW720128

Du kanske också gillar